Vinařství je umění a velmi delikátní proces tradice a historie. Vzhledem k tomu, že přirozeně stárne v sudech a lahvích, je důležité jej chránit před oxidací. Dusík může chránit vaše víno po dlouhá léta a zachovat jeho celistvost, chuť a barvu.
Proč používat Vinobraní s dusíkem?
Vinobraní s dusíkem je způsob skladování vína, který ho chrání před oxidací. Poté, co víno opustí sud, vinaři propláchnou vnitřek nádoby dusíkem, aby odstranili odpařené víno. Tím se odstraní veškeré zbytky kyslíku před provedením další dávky. Někdy bude muset vinař přenést víno z jednoho sudu do druhého. Kyslík se může během tohoto procesu snadno mísit s exponovaným vínem. Aby tomu vinaři zabránili, proplachují trubky a nádoby dusíkem, aby odstranili zbytky kyslíku před přemístěním vína. Kromě toho může dusík také pomoci při fermentaci a nakonec při procesu plnění. Více o vinařství
Proč používat Oxysystems pro vinobraní s dusíkem?
Generátory oxysystems produkují extrémně čistý dusík s konstantním průtokem a pokročilým monitorováním. Naše řešení výrazně sníží vaši závislost na jiných plynech, jako je argon nebo CO2, a zároveň zajistí, že vaše víno bude bezpečně skladováno a zabrání jakémukoli nebezpečí v procesu. Zjistěte více o našem systému generátorů dusíku.